Ni ud af 10 hammerslag rammer huse

Publiceret 06-09-2018
Nyhed

De seneste fem år har ni ud af 10 ejerboliger solgt på tvangsauktion været et hus. Det viser tal for tvangsauktioner over huse og ejerlejligheder fra Itvang.dk.

”Det overrasker ikke, at huse udgør de fleste tvangsauktioner. Det er nemlig især i kommuner, hvor huse dominerer boligmarkedet, at der er mange tvangsauktioner. Samtidig findes de fleste ejerlejligheder i de store byer, hvor det er lettere at få solgt sin bolig,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark. 

I 68 danske kommuner var mere end hver niende bolig solgt på tvangsauktion sidste år et hus. Tvangsauktionerne i de kommuner udgjorde knap 80 pct. af alle tvangsauktioner i 2017. 

At huse fylder på tvangsauktionerne betyder ikke, at mange huse går på tvangsauktion. Faktisk er antallet næsten halveret de seneste fem årDet skyldes, at det går bedre i dansk økonomi og på boligmarkedet i alle dele af landet, siger Ane Arnth Jensen. 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde