NemID nøgleapp er downloadet en million gange

Publiceret 01-11-2018
Nyhed

I slutningen af maj blev NemID nøgleapp offentliggjort, og på de bare fem måneder, der er gået, er appen blevet hentet en million gange.

NemID nøgleapp er en nem, sikker og bekvem, digital løsning. Den er siden maj blevet downloadet en million gange, og over 90 procent af appens brugere er tilfredse. Faktisk mener 79 procent, at appen er nemmere at bruge end nøglekortet.

Innovationsminister Sophie Løhde siger:

“NemID nøgleapp gør det nemt at læse post fra det offentlige og tilgå offentlige selvbetjeningsløsninger på en sikker måde fra sin pc eller mobil. Og danskerne har i den grad taget appen til sig. Den er nu blevet downloadet en million gange på fem måneder, og 9 ud af 10, der bruger NemID nøgleapp, er tilfredse.”

NemID blev lanceret i 2010 og er danskernes adgangsnøgle til de vigtigste dele af vores digitale hverdag og virkelighed. NemID nøgleapp bygger på samarbejdet mellem Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark om NemID, det gør det til et stærkt, tidssvarende og brugervenligt produkt.

Administrerende direktør i Finans Danmark, Ulrik Nødgaard, udtaler:

“Danskerne bruger i stigende grad deres mobiltelefoner og tablets, når de logger på fx netbank og offentlige selvbetjeningsløsninger. Derfor har det været en helt naturlig udvikling at lancere appen, så de kunne få glæde af et digitalt alternativ. Vi har nu rundet en flot milepæl, som vi kan være stolte af, og som forhåbentligt kan få endnu flere til at downloade appen.”

 

Fakta

  • Appen er downloadet 1 mio. gange siden maj
  • De 1 mio. downloads fordeler sig på over 800.000 forskellige brugere
  • Særligt de 30-60-årige har taget appen til sig
  • 91 procent af brugerne er tilfredse med appen
  • 79 procent af appens brugere synes, at den er nemmere at bruge end nøglekortet
  • 53 procent af appens brugere anvender NemID oftere, efter de har hentet appen
  • 56 procent af befolkningen kender appen
  • Danskerne logger i stigende grad ind med NemID via deres smartphone. I 2018 har næsten halvdelen af brugerne anvendt NemID til at logge ind på en service via deres smartphone. I 2016 var det kun en tredjedel, og i 2014 blot en fjerdedel
  • NemID har fortsat meget høj brugertilfredshed på 87 procent

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

  

 

 

 

 

Læs mere

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde