Mange lånetilbud er til forbedringer af boligen

Publiceret 12-04-2018
Nyhed

I marts måned blev der givet 16.828 lånetilbud. Heraf blev en stor del givet til omlægninger og tillægslån. En undersøgelse af Epinion foretaget på vegne af Finans Danmark viser, at mange boligejere bruger deres tillægslån til at sætte boligen i stand.

Godt halvdelen af alle lånetilbud, der indhentes, bliver givet til omlægning af eksisterende lån samt tillægslån, der optages i boligens friværdi.

En ny undersøgelse foretaget af Epinion viser, at knap halvdelen af dem, der har taget et realkreditfinansieret tillægslån, bruger de ekstra penge på investeringer i boligen. Det er især køkkener, badeværelser og renovering af tag, facade, døre og vinduer, de danske boligejere er glade for at sætte i stand.

"Mange boligejere vælger at renovere de dele af boligen, der skaber komfort i hverdagen. Det kan være et nyt køkken eller et nyt badeværelse, mens lidt færre vælger projekter som fx efterisolering af boligen. Overvejer man en energibesparende forbedring af sin bolig, kan det også være en måde at spare på varmeregningen,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Et tillægslån kan bruges på mange ting. Det er helt op til den enkelte boligejer, om pengene skal gå til fx forbrug, afbetaling på gæld eller forbedringer af boligen. Det kan dog være en billig måde at finansiere større renoveringer og tilbygninger til boligen.

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde