Lånebehovet til boligkøb stiger i seks ud af ti kommuner – Se om din kommune er på listen

Publiceret 12-11-2018
Nyhed

Størrelsen på lånetilbud til køb af ejerboliger og fritidshuse er det seneste år steget i de fleste af landets kommuner. Købernes lånebehov spænder fra knap en halv mio. kr. til tre mio. kr. Det viser Finans Danmarks nye tal for lånetilbud til realkreditlån til boligkøb.

I oktober gav de danske realkreditinstitutter 20.928 lånetilbud, hvoraf 6.197 var til køb af ejerboliger og fritidshuse. På landsplan var størrelsen på et gennemsnitligt lånetilbud til boligkøb 1,67 mio. kr. Finans Danmark har undersøgt udviklingen i størrelsen på lånetilbud, og sammenlignes der med samme tid sidste år, er lånebehovet steget i 62 kommuner.

”Vi ser, at lånebehovet stiger i over halvdelen af landets kommuner, og det afspejler bl.a., at boligpriserne den seneste tid har været stigende i hele landet,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Selvom størrelsen af lånetilbuddene er stigende i et flertal af landets kommuner, er der stor forskel på, hvor meget køberne skal låne for at købe en bolig. Fx er lånebehovet steget i både Lolland og Gentofte kommuner, hvor lånetilbuddene i oktober i gennemsnit var på hhv. ca. 820.000 kr. og knap tre millioner kr.

”Boligpriserne er højere i de større byer end i landdistrikterne. Derfor er lånebehovet naturligvis betydeligt større, hvis man ønsker at bosætte sig nær hovedstaden, end hvis man køber hus på landet,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde