Husmarkedet pænt fra start i 2018

Publiceret 19-06-2018
Nyhed

Salgspriserne på husmarkedet steg i årets første kvartal, og på landsplan handles en kvadratmeter for 13.428 kr. Det er 6,2 pct. mere end på samme tid sidste år. Til sammenligning er handelspriserne på ejerlejligheder blevet 8,8 pct. højere i samme periode. Det viser Finans Danmarks boligmarkedsstatistik.

”Husmarkedet er kommet pænt fra start i 2018, og i 1. kvartal skiftede 9.351 huse hænder. Det er lidt flere handler end året før. Samtidig handles huse til højere priser end for et år siden, og prisstigningstakten er kommet tættere på det, vi ser på markedet for ejerlejligheder,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Ved udgangen af 1. kvartal er der omkring 35.000 huse til salg, og der er godt 1.000 huse mindre at vælge i mellem for huskøberne end året før.

”Det er værd at hæfte sig ved, at markedet for parcel- og rækkehuse dækker hele landet og udgør langt den største del af boligmarkedet. Derfor er det godt både for boligejerne og for samfundsøkonomien, når der er aktivitet og en positiv udvikling på husmarkedet i alle dele af landet,” siger Ane Arnth Jensen.

Der var i 1. kvartal 2018 3.690 ejerlejlighedshandler, og der er kommet knap 400 flere lejligheder til salg sammenlignet med året før.

”Antallet af ejerlejlighedshandler er på det laveste niveau i to år. Det ser vi efter en periode med høj aktivitet, hvor priserne er kommet op på et forholdsvist højt niveau, derudover er der fra årsskiftet indført nye låneregler for boligejere med høj gæld. Men der er naturlige variationer i tallene, og det er for tidligt at konkludere noget på baggrund af handelstal for et enkelt kvartal,” siger Ane Arnth Jensen.

undefined

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde