Højsæsonen for forældrekøb skydes i gang med dyre studielejligheder i København

Publiceret 01-08-2018
Nyhed

Handelsprisen på mindre lejligheder er steget markant de seneste to år

64.943 unge fik i lørdags tilbudt en studieplads på en af landets videregående uddannelser. Det er for mange ensbetydende med, at jagten efter en mindre lejlighed i landets universitetsbyer for alvor skydes i gang, og det kan blive en dyr fornøjelse.

Prisen på mindre ejerlejligheder, dvs. lejligheder på 50 kvm. og derunder, er steget markant i landets største studieby København de seneste år. Det viser Finans Danmarks undersøgelse.

I årets første kvartal kostede en ejerlejlighed på op til 50 kvm. i gennemsnit 1,8 millioner kroner i København og på Frederiksberg. Det svarer til en stigning i handelsprisen på 36 pct. sammenlignet med første kvartal for to år siden. Til sammenligning steg handelsprisen på ejerlejligheder over 50 kvm. kun med 17 pct. i samme periode.

”De seneste år har antallet af optagne studerende på de videregående uddannelser ligget på et højt niveau, og det er med til at presse prisen på mindre ejerlejligheder i studiebyerne op. Det er svært at få fat i en lejebolig til en studievenlig pris eller værelse på et kollegium, og det betyder, at forældrekøb kan komme på tale.” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

For familier med et forældrekøb i tankerne er mulighederne for at finde den helt rigtige bolig dog blevet større i år. Udbuddet af små lejligheder er nemlig steget sammenlignet med sidste år, og ved indgangen til juli står der 172 lejligheder på 50 kvm. eller derunder til salg i København og på Frederiksberg.

undefined

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde