Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Højsæsonen for forældrekøb skydes i gang med dyre studielejligheder i København

Publiceret 01-08-2018
Nyhed

Handelsprisen på mindre lejligheder er steget markant de seneste to år

64.943 unge fik i lørdags tilbudt en studieplads på en af landets videregående uddannelser. Det er for mange ensbetydende med, at jagten efter en mindre lejlighed i landets universitetsbyer for alvor skydes i gang, og det kan blive en dyr fornøjelse.

Prisen på mindre ejerlejligheder, dvs. lejligheder på 50 kvm. og derunder, er steget markant i landets største studieby København de seneste år. Det viser Finans Danmarks undersøgelse.

I årets første kvartal kostede en ejerlejlighed på op til 50 kvm. i gennemsnit 1,8 millioner kroner i København og på Frederiksberg. Det svarer til en stigning i handelsprisen på 36 pct. sammenlignet med første kvartal for to år siden. Til sammenligning steg handelsprisen på ejerlejligheder over 50 kvm. kun med 17 pct. i samme periode.

”De seneste år har antallet af optagne studerende på de videregående uddannelser ligget på et højt niveau, og det er med til at presse prisen på mindre ejerlejligheder i studiebyerne op. Det er svært at få fat i en lejebolig til en studievenlig pris eller værelse på et kollegium, og det betyder, at forældrekøb kan komme på tale.” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

For familier med et forældrekøb i tankerne er mulighederne for at finde den helt rigtige bolig dog blevet større i år. Udbuddet af små lejligheder er nemlig steget sammenlignet med sidste år, og ved indgangen til juli står der 172 lejligheder på 50 kvm. eller derunder til salg i København og på Frederiksberg.

undefined

Kontakt

Stine Luise Goll

Kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde