Højere priser og kortere udbudstider for huse i næsten hele landet

Publiceret 08-10-2018
Nyhed

Huse ligger kortere tid til salg og til højere priser end for et år siden. Udbuddet af huse er det samme som for et år siden. Der er dog et markant højere udbud af ejerlejligheder. Det viser nye tal fra Finans Danmark for boligudbuddet i september.

Det seneste år er udbudspriserne på huse steget 3,4 pct., og udbudstiden er i gennemsnit tre uger kortere. Et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter står dermed til salg til ca. 2,3 mio. kr. og har stået til salg i godt otte måneder.

”Udviklingen er udtryk for, at opsvinget på boligmarkedet har bidt sig fast i hele landet. Det betyder samtidig, at købere alle steder i landet har udsigt til at skulle have lidt flere penge op af lommen. Et typisk hus på 140 kvadratmeter er fx udbudt til godt 75.000 kr. mere end for et år siden,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Der er store geografiske forskelle på, hvor lang tid huse ligger til salg, selvom udbudstiden er faldet over det meste af landet. I Nord- og Vestjylland ligger husene til salg i længst tid - i gennemsnit 11 måneder. I København By og Omegn er udbudstiden kortest med godt tre og en halv måned.

”Der er store forskelle på tværs af Danmark på, hvor lang tid det tager at sælge en bolig, og mange steder er udbudstiden stadig lang. I Nord- og Vestjylland ligger huse fx typisk til salg tre gange længere tid end i hovedstaden. Forskellen afspejler bl.a., at opsvinget på boligmarkedet er kommet senere i gang uden for de store byer. På landsplan står der derfor fortsat mange huse til salg på trods af en faldende tendens de seneste år,” siger Ane Arnth Jensen.

På landsplan står der lige nu 36.120 huse til salg, og det er godt 11.000 færre end i 2011. Udbuddet i dag ligger imidlertid på nogenlunde samme niveau som for et år siden.
Udbuddet af ejerlejligheder er dog markant højere end for et år siden. På landsplan er udbuddet steget over 20 pct. Det er særligt i de store byer, der har været markant fremgang.

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde