Fortsat stigning i danskernes indeståender i banken

Publiceret 05-06-2018
Nyhed

De seneste tal fra Nationalbanken bekræfter, at danskerne har store beløb stående i banken til næsten ingenting i rente. I april var de danske husholdningers indlån steget til i alt 870 mia. kr., det er en stigning på ca. 4 pct. i forhold til sidste år. Det svarer faktisk til, at hver voksen dansker i gennemsnit har ca. 220.000 kr. stående.

”Det er tankevækkende, at husholdningerne har så mange penge stående til næsten ingenting i rente. Det er naturligvis godt at spare op og have penge til uforudsete udgifter, men man bør overveje med sig selv, hvor meget man skal have stående. Nogle af pengene kunne i stedet investeres i f.eks. investeringsfonde, enkeltaktier eller andre værdipapirer, som giver mulighed for et bedre afkast,” siger Birgitte Søgaard Holm, direktør for Investering & Opsparing i Finans Danmark. 

En rapport fra Finans Danmark fra 2017 viste, at danske husholdninger kunne være mere end 200 mia. kr. rigere, hvis de fra 2006 til 2016 havde investeret 50 pct. af deres indestående på bankkontoen.

”Det bør altså give stof til eftertanke. For meget tyder på, at langt flere danskere bør overveje at placere flere af deres penge i investeringer, som over tid giver større afkast,” siger Birgitte Søgaard Holm.

Og hun påpeger, at selv om der altid er en risiko, når man investerer, så bliver risikoen mindre, når man har en mere tålmodig tilgang til sine investeringer.

”Vores analyse fra sidste år viste, at hvis man holder på sine investeringer i 5-10 år, så bliver risikoen for at opleve et samlet negativt afkast også meget lille.” 

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde