Fortsat stigning i bankers hvidvaskindberetninger

Publiceret 07-03-2018
Nyhed

Nye tal viser, at bankernes indberetninger om mistænkelige økonomiske transaktioner fortsat stiger. I 2017 sendte danske banker mere end 18.000 indberetninger til Hvidvasksekretariatet i SØIK (Bagmandspolitiet), det er en stigning på 38 pct. i forhold til 2016.

”Bankernes indberetninger om hvidvask er historisk højt og viser meget klart sektorens forstærkede indsats for at forhindre, at danske banker bliver misbrugt af kriminelle til lyssky finansielle transaktioner”, siger Kenneth Joensen, juridisk direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Det er ikke et mål i sig selv bare at sende flest mulige indberetninger til myndighederne, men om at sende de rigtige. Det er bl.a. baggrunden for det styrkede samarbejde, sektoren har indledt med myndighederne, og hvor målet er at blive endnu bedre til at spotte og forebygge kriminelle transaktioner”.

Læs mere om hvidvask og compliance

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde