Flere kommuner har færre end 20 tvangsauktioner

Publiceret 06-03-2018
Nyhed

I 2017 var der 68 kommuner med færre end 20 tvangsauktioner. For fire år siden var det kun 40 kommuner. Det viser en opgørelse lavet af Finans Danmark på baggrund af tal fra itvang.dk.

Antallet af boliger på tvangsauktion er generelt meget lavt i de fleste af landets kommuner. Opgørelsen viser, at knap syv ud af ti danske kommuner i 2017 havde mindre end 20 ejerboliger på tvangsauktion. Til sammenligning gjaldt det kun for hver fjerde kommune i 2013.

”Det lave antal tvangsauktioner afspejler, at der er fremgang i dansk økonomi. Beskæftigelsen er stigende, og det er kun få boligejere, der har svært ved at betale boligydelsen. Samtidig har vi set stigende handelsaktivitet på boligmarkedet, og i 2017 var det særligt kommuner uden for landets største byer, der trak den udvikling. Det er med til at forbedre chancerne for at sælge sin ejerbolig på det frie marked, hvis man skulle komme i en situation, hvor man ikke kan betale ydelsen på sit lån. Det er også med til at afværge tvangsauktioner,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde