Flere flytter til områder uden for byerne – nu også til landdistrikterne

Publiceret 08-11-2018
Analyse

I årene efter krisen oplevede man en stor tilflytning til landets store byer. Tal fra Danmarks Statistik viser nu, at dette flyttemønster i nogle områder er vendt, og at boligejere nu også søger mod de omkringliggende kommuner.

”I tiden efter finanskrisen hev flere boligejere udkantsrødderne op og flyttede til byen. Vi ser nu, at denne tendens i nogle områder er vendt, og at mange boligejere vælger at flytte til byernes omkringliggende kommuner, hvor kvadratmeterne er billigere,” siger Peter Jayaswal, direktør for realkredit- og ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

I dag koster et gennemsnitligt hus på 140 kvm. i bykommunerne knap 3,4 millioner kr., mens et tilsvarende hus i land- og yderkommunerne koster godt en million kroner.

”Boligpriserne er de seneste to år steget meget i landets største byer, og det er derfor naturligt, at mange på udkig efter bolig begynder at kigge efter alternativer uden for byen. På Sjælland er denne udvikling særlig tydelig, og flere flytter nu også til land- og yderkommunerne,” siger Peter Jayaswal.

I fire ud af ti landdistriktskommuner er der nu flere, der flytter til, end der flytter fra. For fem år siden, var det kun en ud af ti land- og yderkommuner, der havde flere tilflyt-tere end fraflyttere. Der er specielt sket en fremgang i Syd- og Vestsjælland, omkring Odense og Aalborg og på de danske øer. Her er tilflytningen mange steder vendt fra at være negativ til nu at være positiv.

”Det er positivt, at vi igen ser en øget lyst til at flytte til land- og yderkommunerne, hvor en større nettotilflytning er med til at styrke de mindre lokalsamfund,” afslutter Peter Jayaswal.

 

 

 

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde