Flere boliger til salg omkring hovedstaden

Publiceret 09-04-2018
Nyhed

Der er godt 520 flere ejerlejligheder til salg end for et år siden. Til gengæld er udbuddet af huse faldet med et nogenlunde tilsvarende antal.

Der er flere lejligheder til salg end for et år siden i syv af landets 11 landsdele. Det er primært i København by og Østjylland med Århus som centrum, der er kommet flere lejligheder til salg. Husmarkedet er mere delt. På Sjælland er der knap 400 flere huse til salg end for et år siden, mens et fald på godt 900 huse i resten af landet er nok til at sænke det samlede udbud af huse i hele landet. 

”Boligkøbere i og omkring København har fået flere boliger at vælge imellem end for et år siden. Samtidig har boligkøbere på Fyn og i Jylland lidt færre boliger at vælge imellem,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og uddyber:

”Lige nu stiger udbuddet af både lejligheder og huse i København, hvor der er en tredjedel flere huse til salg end for et år siden. Årsagen er, at der er sat lidt flere boliger til salg i årets første måneder, end vi er vant til, og efterspørgslen har ikke helt kunnet følge med.”

Der kan være flere ting, der påvirker udviklingen, herunder hvor mange nye boliger, der bliver bygget forskellige steder i landet.

”Byggeriet af etageboliger i landets større byer har været for opadgående siden finanskrisen, og antallet af ny-opførte boliger er nu på et højt niveau. Husbyggeriet har til gengæld ligget på et væsentligt lavere niveau end i perioden før finanskrisen, hvor der blev bygget meget. I mange dele af landet har det taget mange år at genfinde balancen mellem købere og sælgere på boligmarkedet. Køberne er dog kommet hurtigere tilbage til hovedstadsområdet, og derfor er husbyggeriet her kommet hurtigere op på et niveau, der ligner tiden før finanskrisen,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Få yderligere information og tabeller her 


 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

undefined

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde