Finans Danmark sætter fokus på fremtidens finanssektor i EU

Publiceret 21-06-2018
Nyhed

Den finansielle sektor er i forandring. Det skyldes bl.a. den teknologiske udvikling og nye EU-regler, som skal sikre en stabil europæisk finanssektor. I de næste 12 måneder kan vi se frem til ikke kun fortsat diskussion om Brexit, men også et Europa-parlamentsvalg i maj 2019 og til en ny EU-Kommission.

I dag udgiver Finans Danmark derfor folderen ”Fremtidens Finanssektor i EU”, hvor vi giver vores bud på, hvor sektoren bevæger sig hen, og hvor det er vigtigt for Danmark, at den danske finanssektor søger indflydelse på den politik og de regler, der former sektoren.

”Vi har samlet de store agendaer, der aktuelt og i årene fremover, vil definere Europa og dermed Danmark, når det gælder finanssektoren. Det kommer til at have betydning for alle Europas borgere i deres dagligdag, hvordan bl.a. betalingsløsninger, bæredygtig finansiering og kapitalkrav udvikler sig. Vi ønsker at være med til aktivt at spille danske løsninger og danske værdier på banen,” siger Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark.

Blandt de initiativer som Finans Danmark gerne vil spille ind med er:

  • At kravene til markedsføring skal være tilpasset forbrugernes digitale verden
  • At finansieringsselskaber, der tilbyder bl.a. kviklån skal underlægges et finansielt tilsyn til gavn for forbrugerbeskyttelsen
  • At der kommer et større fokus på ansvarlige og bæredygtige investeringer

Læs publikationen her. 

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

 

undefined

 

Publikationen findes også på engelsk og vil løbende blive opdateret, da de mange områder er under stadig udvikling.

Læs den engelske publikation her.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde