Finans Danmark er partner i ny digital hub

Publiceret 29-01-2018
Nyhed

En ny digital hub med Finans Danmark blandt partnerne skal bidrage til at bringe Danmark i front blandt Europas digitale vækstmiljøer.

Initiativet, der har fået navnet Digital Hub Denmark, er et partnerskab mellem Erhvervsministeriet, Udenrigsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet samt Dansk Industri, Dansk Erhverv og Finans Danmark.

Det skal skabe et stærkere samarbejde på tværs af virksomheder, myndigheder, brancheorganisationer og universiteter. Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark, ser frem at få samlet de mange digitale kompetencer i den nye hub.

”Vi lever allerede i et af verdens mest digitale samfund. Men hvis vi skal få fuldt udbytte af vores viden og drage nytte af nye teknologier som Big Data, kunstig intelligens og Internet of Things, så er det vigtigt, at vi arbejder på tværs af sektorer, virksomheder og offentlige institutioner,” siger Ulrik Nødgaard.

Han mener, at netop den finansielle sektors erfaringer med digitalisering kan være et vigtigt bidrag til arbejdet i Digital Hub Denmark.

”Bankerne i Danmark har historisk været i front med at udvikle digitale værktøjer som netbank og mobilbank, ligesom vi sammen har bygget en af verdens mest moderne betalingsinfrastrukturer med mulighed for bl.a. straksbetalinger. Vi har været med til at finansiere og opbygge løsninger som NemID og det kommende MitID. Og vi har et stærkt dansk fintech miljø blandt andet med hubben Copenhagen Fintech. De erfaringer ser vi frem til at bringe i spil i den nye digitale hub,” siger Ulrik Nødgaard.

Ambitionen med Digital Hub Denmark er blandt andet, at virksomheder med forskellige kompetenceområder kan finde sammen om at udvikle nye produkter og forretningsmodeller. Samtidig skal de kunne drage nytte af ny viden fra dygtige forskere på danske universiteter. Derudover skal hubben sikre, at nye spændende virksomheder fra ind og udland slår sig ned i Danmark for at drage nytte af de mange digitale muligheder.

Finans Danmark bidrager med 2 mio. kr. over fire år til finansieringen af Digital Hub Denmark, hvor Finans Danmark også får plads i bestyrelsen.

Finans Danmark lancerede i efteråret 2017 idékatalogerne 7 digitale idéer der styrker Danmark og 8 initiativer der kan styrke cybersikkerheden i Danmark.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde