Finans Danmark deler vismændenes vurdering af det danske boligmarked

Publiceret 29-05-2018
Nyhed

Det økonomiske råd har her til formiddag offentliggjort sin rapport for dansk økonomi i foråret 2018. Her konkluderer vismændene bl.a. at priserne på boligmarkedet ikke er stukket af i forhold til, hvad de fundamentale forhold tilsiger. En vurdering som Finans Danmark deler.

”Vi mener ligesom vismændene, at de aktuelle priser på boligmarkedet ikke er ude af trit med de økonomiske forhold. De stigninger vi har set - især i de store byer - skal ses i lyset af de meget lave renter. Vi er også enige med formandskabet i, at de seneste års politiske initiativer sammen med de forventede rentestigninger vil trække i retning af en mere afdæmpet prisudvikling i de kommende år,” siger Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark. 

Finans Danmark er enige med vismændene i, at når boligprisstigninger følges ad med en uholdbar opbygning af gæld, indebærer det en særlig risiko for den finansielle stabilitet. Men da de senere års stigende boligpriser netop ikke er sket på baggrund af markant øget gældsætning, er det nu fornuftigt at afvente effekterne af de nye regler og de eventuelt stigende renter. 

Udenlandsk arbejdskraft kan modvirke flaskehalse

Derudover støtter Finans Danmark formandskabets forslag til, hvordan Danmark kan tiltrække endnu mere højtuddannet og specialiseret arbejdskraft til det danske arbejdsmarked.

”Vi kommer til at få brug for mere udenlandsk arbejdskraft, hvis vi skal modvirke udbredte flaskehalse på arbejdsmarkedet og fastholde fremgangen i dansk økonomi. Særligt højtuddannet og specialiseret arbejdskraft kan være med til at øge produktiviteten og indkomstniveauet i Danmark,” siger Ulrik Nødgaard.

Finans Danmark støtter formandskabets konkrete forslag til, hvordan vi kan tiltrække udenlandsk arbejdskraft til Danmark, men har også sit eget forslag:

”Man kan udvide den såkaldte fast-track-ordning til også at omfatte mindre virksomheder med under 20 ansatte. En sådan justering vil give start-up-virksomheder bedre muligheder for at tiltrække udenlandske medarbejdere med særlige kompetencer,” siger Ulrik Nødgaard.

Læs Finans Danmarks bemærkninger til vismandsrapporten.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde