Fastforrentede lån vinder terræn i hele landet

Publiceret 26-07-2018
Nyhed

Tal fra Danmarks Nationalbank viser, at danskernes fastforrentede realkreditlån til ejerboliger og fritidshuse det seneste år er steget med 44,6 mia. kr. Det svarer til en stigning på 7,9 pct. Danske boligejere vælger de fastforrentede lån til i alle landets regioner. Det viser tal fra Finans Danmark.

I en opgørelse foretaget af Epinion for Finans Danmark svarer 6 ud af 10, at de har et fastforrentet lån i deres ejerbolig og knap 65 pct. svarer, at de har omlagt deres gamle realkreditlån til et fastforrentet lån. Opgørelsen viser, at de fastforrentede lån er populære i hele landet.

”Fastforrentede lån har den seneste tid har vundet terræn, og vores undersøgelse viser, at danskerne i hele landet er blevet glade for fast rente. Fast rente beskytter mod eventuelle rentestigninger, og derfor er det positivt, at tendensen mod flere fastforrentede lån ses i alle landets regioner. Det betyder nemlig, at boligejerne i hele landet er bedre rustet, hvis renterne skulle begynde at stige,” siger Peter Jayaswal, direktør for ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

 

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde