Færre ville lægge lån om i februar

Publiceret 14-03-2018
Nyhed

Stigende renter kan have dæmpet omlægningslysten

Der blev givet 13.942 lånetilbud til ejerboliger og fritidshuse i februar, og det er et fald sammenlignet med tidligere måneder. Der gives både lånetilbud til køb af ny bolig og til omlægning af eksisterende lån, og det er primært antallet af de færre låneomlægninger, der trækker det samlede omfang ned.

”2018 begyndte med små rentestigninger, og det kan have medvirket til, at boligejerne har holdt lidt igen med at indhente tilbud til omlægning af deres realkreditlån. Der kan dog også være andre forhold, der spiller ind. Der er stadig mange låntagere, der har et rentetilpasningslån, som får ny rente i december. Har man sådan et lån og ønskede at omlægge til en anden låntype, fx med fast rente, var det billigst at gøre det i forbindelse med rentetilpasningen i december,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Fastforrentede lån kan opsiges løbende. Hvis man vil opsige lånet til den kommende termin, skal det ske senest to måneder inden terminen, og forinden vil man have indhentet lånetilbud på det nye lån man ønsker.

”Vi har samtidig passeret fristen for opsigelse af lån til terminen 1. april. Fristen var 31. januar. Det er ikke unormalt, at der gives flere lånetilbud til omlægninger op til opsigelsesfristen, og det kan også have medvirket til, at aktiviteten er faldet lidt fra januar til februar,” siger Ane Arnth Jensen. 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde