Færre muligheder for danskere på udkig efter et nyt hus

Publiceret 08-08-2018
Nyhed

På landsplan står der nu 36.274 huse til salg, og det er lidt færre end sidste år. Antallet af huse til salg har været faldende siden 2011.

”Danskere på jagt efter et nyt hus har nu færre boliger at vælge imellem. Det er især i nogle dele af landet, at boligsøgende må se sig ekstra godt om for at finde den rigtige bolig. I store dele af Jylland og på Fyn er antallet af boliger til salg faldet det seneste år, mens der på det meste af Sjælland har været en lille stigning,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”På landsplan er antallet af huse til salg igen i år faldet, og det skyldes, at vi de seneste år har set en stigende aktivitet på boligmarkedet. Der sælges flere huse, og de bliver solgt hurtigere.”

I dag er et hus i gennemsnit til salg i 251 dage, og det er knap en måned mindre end for et år siden. Udbudstiderne er faldet i alle landsdele på nær i København by og omegn.  

”Fremgangen på boligmarkedet har spredt sig til hele landet, og det afspejles af faldende udbudstider. Det er særligt positivt for boligejere bosat uden for de største byer, der nu også kan mærke opsvinget i dansk økonomi,” siger Ane Arnth Jensen.

undefined

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde