Færre huse til salg

Publiceret 07-09-2018
Nyhed

Udbuddet af parcel og rækkehuse er faldet det seneste år, og ved udgangen af august står der 35.820 parcel- og rækkehuse til salg landet over. Det vidner om aktivitet på boligmarkedet i hele landet.

I de fleste dele af landet står der færre huse til salg end for et år siden. Sydjylland og Østsjælland er nogle af de landsdele, hvor huskøbernes valgmuligheder er nedbragt forholdsvist mest. Udbuddet af huse til salg er i de to landsdele faldet med henholdsvist 6,1 pct. og 5,4 pct. Det viser Finans Danmarks boligudbudsstatistik for august 2018.

I forhold til for et år siden er der 441 færre huse til salg, og de annonceres til priser der er 3,7 pct. højere. Samtidig har huse til salg været på markedet i næsten ni måneder i gennemsnit. Det er omkring tre uger mindre end samme tid sidste år

”Over hele landet står husene i markedet til salg til højere priser end for et år siden, og husene har de fleste steder også stået kortere tid på ejendomsmæglernes hylder. Eksempelvis har huse til salg i Østjylland nu været annonceret i knap syv måneder, hvilket er godt en måned mindre end for et år siden. Det vidner om aktivitet på boligmarkedet over hele landet,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde