Europæisk ros til dansk realkredit

Publiceret 14-03-2018
Nyhed

Den europæiske familieorganisation ”COFACE – Families Europe” roser den danske realkreditmodel i ny rapport.

Rapporten, der er offentliggjort i dag, er resultatet af drøftelser på et seminar, som COFACE – Families Europe og Finans Danmark var værter for i København i november sidste år. Her drøftede europæiske familieorganisationer og danske interessenter finansiel inklusion i Europa.

Rapporten roser bl.a. den danske realkreditmodel for at levere billige boliglån til danske familier. Rapporten pointerer samtidig, at modellen når ud til mange flere familier end bare boligejerne. Samtidig fremhæves den fleksible indfrielsesmodel også som et plus. Men rapporten nævner også, at evt. kommende europæiske stramninger af krav til kapital kan være er en trussel mod modellen, hvis der ikke tages hensyn til dens særlige egenskaber.  

På seminaret var der også ros fra de irske forbruger- og konkurrencemyndigheder (CCPC) til den danske model. CCPC præsenterede deres arbejde med at skabe et bedre realkreditmarked i Irland. I den irske rapport anbefales den danske realkreditmodel. Den irske rapport konkluderer bl.a., at den danske realkreditmodel har en række attraktive egenskaber til gavn for forbrugerne, bl.a. billige og gennemsigtige låneomkostninger.

Læs COFACE – Families Europe’s rapport her

Læs mere om de irske forbruger- og konkurrencemyndigheder CCPC’s analyse her

 

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde