Digital vækststrategi kan fjerne benspænd for innovative virksomheder

Publiceret 30-01-2018
Nyhed

Med Strategi for Danmarks digitale vækst tager Regeringen fat om flere vigtige udfordringer for at skabe et mere innovativt samfund. Finans Danmark er glade for at der blandt andet bliver gjort op med utidssvarende erhvervsregulering i udspillet.

”Det vil gøre det lettere at være digital virksomhed. Vi lever i et samfund med store digitale potentialer. Derfor er det vigtigt, at vi ikke spænder ben for danske virksomheders muligheder, så de gode idéer forsvinder ud af Danmark og videre til bigtech-industrien i andre lande,” siger Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark.

Konkret vil regeringen blandt andet se på reglerne for it-outsourcing på det finansielle område, så finansvirksomheder får bedre mulighed for at benytte cloud-teknologi.

”Vi har i den finansielle sektor længe ønsket i større omfang at udnytte de muligheder, der ligger i cloud-teknologi, til at lave bedre og mere moderne produkter til kunderne. Det har reglerne for outsourcing af IT-tjenester for finansielle virksomheder stået i vejen for, så det er glædeligt, at regeringen nu vil se på den udfordring,” siger Ulrik Nødgaard.

Udspillet indeholder også en række tiltag, bl.a. et kommende forbrugerpolitisk udspil, der vil gøre det lettere at være forbruger. Det bliver nemmere at anvende egne data fra offentlige registre som lønsedler og skatteoplysninger mv. til at indhente lånetilbud. Mulighederne for at udvikle nye løsninger til smartphones og tablets, der kan hjælpe forbrugeren med at afsøge markedet for boliglån, bliver også forbedret.

”Det skal være nemt som forbruger at navigere mellem de forskellige lånetilbud, der er på markedet, og finde lige præcis det produkt, der passer bedst til ens egne behov. Det kræver, at der er større fleksibilitet i reglerne end i en gammeldags verden, hvor man fik den slags information på papir,” siger Ulrik Nødgaard.

Sidst men ikke mindst indeholder udspillet også initiativer, der vil styrke it-sikkerheden for danske virksomheder. Blandt andet ved at skabe én digital indgang til indberetning af IT-sikkerhedshændelser.

”Det vil gøre det meget lettere for virksomhederne at imødegå truslen fra it-kriminelle og hackere. Vi håber, at det også kan bruges til at give virksomhederne bedre viden om eventuelle cybertrusler ved at skabe en videndeling på tværs af virksomheder og sektorer,” siger Ulrik Nødgaard.

Finans Danmark lancerede i efteråret 2017 idékatalogerne 7 digitale idéer der styrker Danmark og 8 initiativer der kan styrke cybersikkerheden i Danmark.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde