De unge sparer op – og de investerer i aktier og investeringsbeviser

Publiceret 16-03-2018
Nyhed

De fleste unge har en opsparing. Både de helt unge og unge i 20’erne. En stor del af opsparingen står på kontoen i banken, men en del unge investerer også deres sparepenge.

Knap en fjerdedel af de unges finansielle formue er investeret i enten obligationer, aktier eller investeringsbeviser viser helt nye tal fra Finans Danmark. Som 18-årige har de unge en formue, der svarer til 100 pct. af deres samlede indkomst, mens den finansielle formue hos 29-årige udgør omtrent 25 pct. af indkomsten.

”At de unge har så stor en formue så tidligt skyldes formentlig, at en stor andel har haft en børneopsparing med sig,” siger seniorøkonom i Finans Danmark Solveig Råberg Tingey.

 

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Figur 1.2 Unge starter voksenlivet med en opsparing

Note: 2016-tal. Figuren viser andelen af formue ift. personindkomst blandt 18-29 årige.
Kilde: Finans Danmarks beregninger pba. registerdata fra Danmarks Statistik.

De unge investerer deres penge

Tallene viser, at det især er aktier og investeringsbeviser, de unge sætter deres penge i. ”Den rente man får i banken disse dage er nul. Det har de unge også fundet ud af, og derfor vælger mange også at investere deres penge i fx aktier og investeringsbeviser, hvor det forventede afkast er større. At de unge investere er med til at skabe en bedre investeringskultur i Danmark, og det bakker vi op om, ligesom vi lægger vægt på at forklare de unge de risici, der er forbundet med at investere,” siger Solveig Råberg Tingey.

Figur 1.8 Unge investerer ca. en fjerdedel af formuen

 

Note: 2016-tal. Beløbene angivet er beregnet som et gennemsnit for hele gruppen af unge mellem 18-29 år.
Kilde: Finans Danmarks beregninger pba. registerdata fra Danmarks Statistik.

Læs hele rapporten "Unge, gæld og opsparing" her.

 

Læs mere

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde