Danskerne: Børn lærer ikke nok om privatøkonomi i skolen

Publiceret 12-03-2018
Nyhed

2 ud af 3 danskere mener ikke, at vores børn og unge lærer nok om privatøkonomi i skolen. Det viser helt nye tal fra Finans Danmark. Finans Danmark håber på, at finansiel forståelse kan få en fast plads på skoleskemaet på landets skoler, og med Pengeuge bevæger vi os i den rigtige retning lyder det.

”Det er vigtigt, at vores børn og unge får en finansiel forståelse tidligt. Kun på den måde kan vi sikre, at de ikke ender som dårlige betalere senere i livet. Behovet for at øge den finansielle forståelse er stort, og spørger man danskerne, mener et flertal, at børnene ikke lærer nok om privatøkonomi via skolen,” siger seniorøkonom i Finans Danmark Solveig Råberg Tingey.
Undersøgelsen er foretaget af AB Analyse for Finans Danmark. I undersøgelsen har 1258 svaret på spørgsmålet; Hvor enig er du i udsagnet: ”Børn og unge lærer nok om privatøkonomi i folkeskolen i dag”?

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Forældrenes egen adfærd

Sidste år lancerede Finans Danmark en anden undersøgelse, hvor man satte fokus på finansiel forståelse og forældrenes adfærd i forhold til at inddrage børnene i økonomien i hjemmet. Den viste også, at forældrene mente deres børn manglede finansiel forståelse. 4 ud af 5 forældre mente faktisk, at de havde nok viden til at klæde deres børn på - men at de på trods af det alligevel ikke var gode til at inddrage børnene i familiens økonomi.

”Både skole, forældre og samfund har et fælles ansvar for, at vores børn og unge får værktøjerne til at få en sund økonomi. Alle er enige om, at det er vigtigt, og at alle har et ansvar. Nu skal der sættes handling bag ordene og det gør vi blandt andet ved at have Pengeuge en gang om året, hvor vi klæder børn og unge på til at kunne håndtere deres egen økonomi,” slutter seniorøkonom Solveig Råberg Tingey.

 

 Læs dette års rapport om ”Unge, gæld og opsparing”.

 Læs sidste års undersøgelse om finansiel forståelse og forældres adfærd (kapitel 4)

 

Info om undersøgelsen fra AB Analyse

Undersøgelsen er foretaget i et såkaldt Danmarkspanel. Panelet består af mere end 50.000 tilfældigt udvalgte danskere. Indsamling er foretaget via internettet som selvudfyldt spørgeskema. Alle danskere 18 år og opefter. 1258 personer deltog i undersøgelsen.

Tidsperiode: Dataindsamling er foretaget fra d. 28.2 – 5.3 2017.

Vægtning: Data er vægtet på køn, alder og geografi, således at stikprøvens sammensætning matematisk matcher den fordeling man finder i hele den danske befolkning.

Læs mere

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde