Danske unge flytter tidligt hjemmefra

Publiceret 13-03-2018
Nyhed

Pigerne flytter hjemmefra før drengene. Gennemsnitsalderen er 21 år. Det er den næstlaveste alder i Europa kun slået af de svenske unge. Det viser nye tal fra Finans Danmark og Forbrugerrådet Tænk.

De svenske unge har førertrøjen, og de flytter hjemmefra når de er 20,7 år. I bunden finder vi de unge fra Malta, som først forlader reden, når de er 31,8 år. ”Vi kan se, at pigerne generelt flytter hjemmefra tidligere end drengene. Men de danske unge flytter i gennemsnit langt tidligere hjemmefra end vi fx ser i Sydeuropa” siger seniorøkonom i Finans Danmark Solveig Råberg Tingey. 

De danske unge angiver i undersøgelsen, at hovedårsagen til, at de flytter hjemmefra er, at de gerne vil stå på egne ben. Dernæst angiver de ønsket om at bo tættere på deres studie eller arbejde. 

”Unge på vej til at flytte hjemmefra oplever en stor drivkraft i at skulle stå på egne ben. Men det er væsentligt at det ikke forveksles med at stå alene. Forældre, familie og venner spiller en vigtig rolle ift. at tale med unge om indtægter, udgifter, forbrug og opsparing og dermed hjælpe dem til at finde balancen i hverdagsøkonomien” siger Frederik Giese, Projektchef i Forbrugerrådet Tænk.

 

Note: Gennemsnitlig alder første gang unge i EU28 flytter hjemmefra.
Kilde: Eurostat.

Læs hele rapporten "Unge, gæld og opsparing" her. 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Læs mere

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde