Danske realkreditobligationer hitter i Japan

Publiceret 26-10-2018
Nyhed

Japanske investorer er rykket ind på det danske realkreditmarked. Inden for de seneste tre år, hvor udviklingen for alvor er taget til, har japanerne købt danske realkreditobligationer for 52,5 mia. kr.

Knap hver fjerde danske realkreditobligation har en udenlandsk ejer, og andelen har været støt voksende i flere år. Det viser dagens tal fra Nationalbankens værdipapirstatistik. Japanske investorer har særligt bidraget til udviklingen. 

”I Danmark tilbyder vi realkreditobligationer med høje kreditvurderinger og fornuftige afkast. Det er attraktivt for investorer, som eksempelvis den japanske pensions- og forsikringsbranche,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør for Finans Danmark.  

I Japan har Bank of Japan via opkøbsprogrammer mindsket antallet af statsobligationer i markedet. Det har presset renten på japanske statsobligationer ned og kan være medvirkende til, at japanske investorer søger efter sikre alternativer i udlandet, der kan give et afkast.

”Den store udenlandske interesse efter danske realkreditobligationer er med til at gøre realkreditlån billige for danske boligejere og virksomheder,” siger Ane Arnth Jensen. 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde