Danske boligejere villige til at søge hjælp

Publiceret 31-07-2018
Nyhed Analyse

Danske boligejere er fortsat gode til at betale ydelsen på deres realkreditlån til tiden. Det viser Finans Danmarks opgørelse af restancer på realkreditlån. En forklaring er, at boligejerne tager hånd om problemet, før det er for sent.

I en undersøgelse foretaget af Epinion på vegne af Finans Danmark, svarer størstedelen af boligejerne, at de vil gå til deres bankrådgiverhvis de ikke kan betale næste termin på deres realkreditlån. 

”I snart tre år har danske boligejeres betalingsproblemer ligget på samme lave niveau. Det skyldes, at det generelt går godt for dansk økonomi, men det skyldes også, at boligejerne er bevidste om deres mulighederhvis de havner i svære økonomiske situationer,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark. 

undersøgelsen svarer flere også, at de vil forsøge at skære ned på forbrug og udgifter. Lidt færre svarer, at de vil sætte deres hus til salg. 

”Jo tidligere der tages hånd om betalingsproblemet, jo lettere er det at finde en løsning. Derfor er det en god ting, at de fleste aktivt vil gøre noget, uanset om det er ved at søge hjælp eller tilpasse deres økonomi, siger Ane Arnth Jensen. 

Finans Danmarks opgørelse af restancer viser hvor stor en del af de samlede ydelsesbetalinger fra boligejerne, der ikke er betalt 3½ måned efter, at de skulle have været betalt. Lige nu er 0,21 pct. af de samlede boligydelser ikke betalt rettidigt. 

 

undefined

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde