Boligejernes lånelyst er aftaget

Publiceret 12-12-2018
Nyhed

Nye tal fra Finans Danmark viser, at boligejerne efterspørger lidt færre lån til boligkøb end for et år siden.

I november gav de danske realkreditinstitutter 5.884 lånetilbud til køb af nye boliger. Det er et fald på knap 13 pct. i forhold til samme måned sidste år.

“Selvom der er godt gang i boligmarkedet, er handelsaktiviteten på landsplan gået lidt tilbage det seneste år, og det har betydning for, hvor mange realkreditlån folk efterspørger,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at handelsaktiviteten for boliger er gået tilbage med 9,3 pct. fra september 2017 til september 2018. Finans Danmarks opgørelse af lånetilbud tegner det samme billede og indikerer, at udviklingen fortsætter de kommende måneder.

”Der ligger typisk lånetilbud forud for en bolighandel. Derfor peger tallene på, at tendensen mod færre handler fortsætter. Man bør dog have i baghovedet, at aktiviteten falder fra et højt niveau,” forklarer Ane Arnth Jensen.

De knap 6.000 lånetilbud, der blev givet til boligkøb i november, udgør ca. en tredjedel af de samlede lånetilbud, der blandt andet også dækker lånetilbud til virksomheder.

Lånetilbud til boligkøb

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde