Boligejerne sparer 5.600 kroner på realkreditlån

Publiceret 26-01-2018
Nyhed

I 2017 betalte danske husholdninger i gennemsnit godt 2.000 kroner i renter om måneden for en lånt million. Det er godt 470 kroner mindre end for tre år siden og giver en årlig besparelse på ca 5.600 kroner. Det viser nye tal fra Nationalbanken.

Boligejernes samlede rentebetalinger er faldet over de seneste tre år, mens det samlede udlån er steget. Det betyder, at danske boligejere i 2017 betalte knap en femtedel mindre i rente og bidrag for at låne 1 mio. kr. end i 2014.

”Renterne på danske realkreditlån har i 2017 været historisk lave, og det er en af årsagerne til, at boligejernes rentebetalinger ligger på et så lavt niveau. Desuden har boligejerne mulighed for at følge med renterne ned uanset låntype og rentebindingsperiode. Boligejere med et fastforrentet lån kan lægge deres lån om til en lavere rente, og boligejere med f.eks. et rentetilpasningslån nyder godt af de lave renter ved refinansiering. Dansk realkredit er altså med til at sikre billigere lån for alle lånetyper,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

I 2017 steg andelen af realkreditlån med afdrag, som nu står for over halvdelen af det samlede realkreditudlån til danske boligejere.

”Når danske boligejere betaler mindre i renter på deres realkreditlån, kan pengene bruges på anden måde. Over de seneste år har vi set en tendens til, at danske husholdninger i stigende grad foretrækker lån med afdrag. Udviklingen kan skyldes, at danske husholdninger med overskud i budgettet har udnyttet muligheden for at afdrage på deres realkreditlån,” siger Ane Arnth Jensen.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde