Boligejerne fravælger rentetilpasning og afdragsfrihed

Publiceret 19-01-2018
Nyhed

På fem år har boligejerne reduceret realkreditlån med variabel rente kombineret med afdragsfrihed for 100 mia. kr. Nye låneregler ventes at forstærke udviklingen.

Ved udgangen af 2017 havde danske boligejere realkreditlån med variabel rente kombineret med afdragsfrihed for 570 mia. kr. Det svarer til 36,6 pct. af det samlede udlån til boligejerne. Den andel faldt sidste år med knap 2 pct. point.

”De seneste fem år har boligejerne samlet set skåret 100 mia. kr. af deres realkreditlån med variabel rente og afdragsfrihed. Den udvikling vil formentlig blive forstærket de kommende år af nye regler, der begrænser realkreditinstitutters og bankers adgang til at yde lån med variabel rente og afdragsfrihed til boligejere med høj gæld,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

De meget lave renter på realkreditlån betyder, at hvis man i dag vælger variabel rente kombineret med afdragsfrihed, kan man slippe med at betale en meget lav ydelse på sit boliglån. I sådan en situation skal man som boligejer naturligvis være opmærksom på, at ens låneudgifter vil stige på et tidspunkt, når der skal afdrages på lånet, eller hvis renterne stiger. Jo større ens gæld er, jo mere vil ydelsen stige i kroner og øre. De nye låneregler, der er trådt i kraft 1. januar 2018, vil netop medvirke til at begrænse antallet af boligejere med høj gæld, der kan komme i sådan en situation.

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde