Boligejerne forventer mindre fart på priserne

Publiceret 11-01-2018
Nyhed

En Epinion-måling blandt danske boligejere viser nu, at troen på prisstigninger er aftagende.

Samtidig viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik, at huspriserne i oktober 2017 lå 4,0 pct. højere end året før, mens priserne på ejerlejligheder er steget 8,5 pct. i samme periode.

Men nu svarer et flertal af danskerne altså, at de ikke tror prisstigningerne fortsætter i samme tempo i 2018.

”Priserne på både huse og ejerlejligheder er højere end for et år siden, og mange boligejere har også den opfattelse, at deres bolig er blevet mere værd. Men boligejerne har mere afdæmpede forventninger til boligpriserne i det kommende år end deres vurdering af udviklingen det foregående år,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Det kan være med til at lægge en reel dæmper på prisudviklingen, da boligejernes forventninger i sig selv kan påvirke udviklingen”.

Hver anden boligejer forventer uændret pris på boligen det kommende år, mens omkring 35 pct. af boligejerne forventer, at prisen på deres bolig stiger. Til sammenligning vurderer 46 pct. af boligejerne, at værdien af deres bolig er steget det seneste år.

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde