Boligejerne er forberedt på højere ydelser

Publiceret 19-07-2018
Nyhed Analyse Nyhed

Realkreditudlånet steg med 18,3 mia. kr. i 2 kvartal 2018. To ud af tre nye lån til boligejere var med fast rente. Flertallet af boligejernes eksisterende lån er fortsat med variabel rente, men boligejerne med variabelt forrentede lån er forberedte på, at ydelsen kan stige. Det viser nye tal fra Finans Danmark.

En undersøgelse foretaget af Epinion for Finans Danmark viser, at 83 pct. af boligejerne med variabelt forrentede lån er forberedte på, at ydelsen på deres lån kan stige.

”I vores undersøgelse svarer boligejerne, at de er forberedte på, at ydelsen på deres lån kan stige. Det er positivt, at mange boligejere med variabelt forrentede lån er forberedte på rentestigninger. Samtidig har boligejerne for tiden stor appetit på fastforrentede lån. I 2. kvartal, hvor renterne var på et forholdsvist lavt niveau valgte to ud af tre boligejere på nye lån fast rente i hele lånets løbetid.” siger Peter Jayaswal, direktør for ejendomsfinansiering i Finans Danmark, og fortsætter:

”På et lån med afdrag på 1 mio. kr. koster det efter skat 200-350 kr. mere om måneden at vælge et fastforrentet lån frem for et lån med variabel rente, men så har man også sikret sig mod rentestigninger. På de fastforrentede lån er renten fast, og samtidig kan lånet indfries billigere, hvis renterne stiger. Så med et fastforrentet lån er man godt beskyttet mod rentestigninger.”

 

undefined

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde