Boligejere omlægger lån for at få lavere ydelse

Publiceret 09-01-2018
Nyhed

I december måned blev der givet 21.791 lånetilbud. Blandt ejerboliger og fritidshuse blev 56 pct. af alle lånetilbuddene givet til omlægninger og tillægslån.

”Der blev i december givet knap 22.000 lånetilbud, hvilket for årstiden er det højeste niveau siden 2014. Over halvdelen af alle lånetilbud til ejerboliger og fritidshuse er blevet givet for at omlægge et eksisterende lån eller for at få et tillægslån,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

En opgørelse fra Finans Danmark viser, at knap hver fjerde boligejer har omlagt lån inden for de seneste to år. Opgørelsen viser, at 33 pct. af omlægningerne skyldes et ønske om en lavere ydelse, og godt 15 pct. vil sikre sig mod potentielle rentestigninger. Knap 15 pct. ønsker at skære af restgælden.

”Det danske realkreditsystem giver mulighed for at omlægge lån før tid, og det benytter danske boligejere i stor stil. Mange danskere benytter den lave rente til at omlægge lån og dermed opnå en lavere ydelse eller sikre sig mod fremtidige rentestigninger. I mange andre lande er der ikke ligeså fleksible muligheder for at omlægge lån, og det gør det danske realkreditsystem helt unikt,” siger Ane Arnth Jensen

Figur: Årsag til omlægning af lån

undefined

 

Kilde: Opgørelse af Epinion lavet til Finans Danmark

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde