Boligejere med afdragsfrie lån høvler af gælden

Publiceret 27-08-2018
Nyhed

En undersøgelse foretaget af Epinion for Finans Danmark viser, at hver syvende boligejer i 2018 afdrager på deres afdragsfrie lån.

”Flere og flere afdrager på deres realkreditlån, og også boligejere med afdragsfrie lån afdrager. Selvom man har et afdragsfrit lån, er det nemlig ikke alle, der udnytter muligheden. Faktisk afdrager hver syvende boligejer på deres afdragsfrie lån," siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Der kan være mange grunde til, at boligejerne vælger at afdrage på deres afdragsfrie lån. Renterne ligger på et lavt niveau, og det betyder, at mange boligejere vil have mere plads i budgettet til at afdrage på deres realkreditgæld. Derudover vælger nogle boligejere lån med afdragsfrihed som en ekstra sikkerhed, hvis de en dag skulle få brug for et større rådighedsbeløb.”

Flere realkreditinstitutter tilbyder klippekortordninger på afdragsfrie lån, så afdragsfriheden kan vælges til eller fra. Derudover vælger nogle boligejere afdragsfrie lån, selvom de ved, at de ikke skal bruge afdragsfriheden. Det skyldes, at afdragsfrie lån i nogle perioder er den bedste mulighed for boligejere på grund af renteudviklingen.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde