Bankers skattebetaling steg over en milliard i 2016

Publiceret 02-02-2018
Nyhed

Danmarks 10 største pengeinstitutter har i 2016 bidraget med næsten 7,9 mia. kr. i selskabsskat til det danske samfund. Det er en stigning i forhold til året før på 20 pct. eller ca. 1,3 mia. kr.

”Den finansielle sektor har efter finanskrisen oplevet en stigende indtjening. Det betyder, at vores skattebetalinger også stiger, og vi er naturligvis glade for at kunne bidrage til et rigere Danmark,” siger Kasper Svendsen, skattepolitisk chef i Finans Danmark.

Landets 10 største pengeinstitutter bidrager med næsten 13 pct. af de samlede danske selskabsskatter. Hertil kommer lønsumsafgiften, som betales af den finansielle sektor. Den udgjorde i 2016 13,6 pct. af den bruttoløn, der udbetales til medarbejdere, som er beskæftiget med momsfritagne finansielle aktiviteter. Den afgift bidrog i 2016 med ca. 5 mia. kr. til den danske statskasse.

Læs mere om bankernes bidrag til det danske samfund.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde