Bankers afkast lavere end i de største danske virksomheder

Publiceret 28-03-2018
Nyhed Analyse

Afkastet i de største danske bank- og realkreditselskaber ligger i den lave ende, når man sammenligner med andre store danske virksomheder.

Det viser en ny analyse af bank- og realkreditkoncernernes årsregnskaber foretaget af Finans Danmark.

Selv om bank- og realkreditkoncernernes afkast til investorerne er vokset markant siden 2014, så er det fortsat mindre end, hvad de største danske industrivirksomheder præsterer.

Holder man således afkastet blandt bank- og realkreditselskaber op mod de virksomheder, som indgår i det danske OMXC25-indeks, ligger bank- og realkreditkoncernerne fra den lave ende og op til midterfeltet.

”Bank- og realkreditselskaber skal kunne tiltrække investorer, hvis de skal fastholde og opbygge kapital, og de er i skarp konkurrence med virksomheder i alle andre brancher om investorernes gunst. Den internationale Valutafond, IMF, siger sågar, at en bank først kan kalde sig ’sund’, når den leverer et afkast på minimum 10 pct.,” siger Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark og fortsætter:

”Derfor er det positivt for den finansielle stabilitet, at bankerne nu igen er i stand til at give deres investorer et afkast på den investering, de har lagt i banken, men tallene viser også, at bank- og realkreditselskabernes afkast stadig ligger et stykke under andre sektorer.”

Læs hele analysen: Indtjening i sektoren - Bank- og realkreditkoncerners årsregnskaber 2017

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde