Bankerne i dialog med tørkeramte landmænd

Publiceret 20-08-2018
Nyhed

I dag mødtes Finans Danmark bestyrelse til et ekstraordinært møde på baggrund af tørkesituationen i landbruget.

På mødet besluttede bestyrelsen at udsende en såkaldt direktionsskrivelse, der henstiller landets banker til at gå i dialog med den enkelte landmand for at finde løsninger på de udfordringer, som tørken har givet mange landmænd. 

Henstillingen siger blandt andet:  

”Det er i den nuværende, usædvanlige situation helt afgørende, at kreditinstitutterne fortsætter den gode, tætte og konstruktive dialog med de berørte landbrugskunder og strækker sig så langt som muligt for at finde løsninger, der er forsvarlige og holdbare for en fortsat sund drift.” 

Adm. direktør i Finans Danmark Ulrik Nødgaard understreger, at morgenens ekstraordinære bestyrelsesmøde skal ses som udtryk for, at sektoren ser med stor alvor på landbrugets situation: 

“Der er allerede masser af konstruktiv dialog mellem de ramte landmænd og deres kreditinstitutter, og det er vigtigt den dialog fortsætter de kommende uger og måneder,” siger Ulrik Nødgaard. 

 

Læs direktionsskrivelsen her

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde