Antallet af tvangsauktioner halveret siden 2013 – landdistrikterne fører an

Publiceret 16-10-2018
Nyhed

Det seneste år har knap 1.500 boliger været på tvangsauktion, og det er halvt så mange som for fem år siden. Det viser en opgørelse lavet af Finans Danmark på baggrund af tal fra itvang.dk. Udviklingen er i høj grad drevet af yder- og landkommunerne, der står for ca. 60 pct. af faldet.

“Det er meget positivt, at antallet af tvangsauktioner er faldet meget i land- og yderkommunerne. Udviklingen skyldes generelt, at opsvinget i dansk økonomi og på boligmarkedet også har bidt sig fast i landdistrikterne,” siger Peter Jayaswal, direktør for realkredit- og ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

Selvom antallet af tvangsauktioner er faldet meget, er der fortsat flere tvangsauktioner i landdistrikterne end andre steder i landet.

“Over en længere periode har der været flere tvangsauktioner i landdistrikterne end i byerne. Det skyldes, at bolig- og arbejdsmarkedet er meget forskellige fra by til land, og at landdistrikterne bl.a. blev hårdere ramt under den seneste krise. Derfor er det glædeligt, at det nu går den rigtige vej, og der også er fremgang mange steder på landet,” siger Peter Jayaswal.

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde