Antallet af tvangsauktioner halveret på fem år

Publiceret 06-04-2018
Nyhed

Kun 216 enfamiliehuse og ejerlejligheder blev sendt på tvangsauktion i marts. Det er en halvering siden 2013.

Siden finanskrisen er antallet af tvangsauktioner faldet markant. Udviklingen skal bl.a. ses i lyset af, at opsvinget på boligmarkedet har bidt sig fast i hele landet. Samtidig går det rigtigt godt på arbejdsmarkedet.

”Beskæftigelsen har lige sat ny rekord, og vi ser også, at udviklingen i antallet af ledige har været aftagende i en årrække. Det betyder, at færre familier i Danmark mister deres indkomst, og det er rigtig positivt i forhold til antallet af tvangsauktioner. Samtidig er det i et marked med stigende huspriser nemmere at sælge sin bolig og dermed undgå en tvangsauktion. Det lave antal tvangsauktioner, vi ser for tiden, kan derfor også tilskrives de gode takter på boligmarkedet,” forklarer Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark og fortsætter:

 ”Med til den positive udvikling hører også, at de meget lave renter på både rentetilpasnings- og fastforrentede lån har gjort det nemmere for boligejerne med betalingsproblemer at betale de månedlige ydelser på deres boliglån”.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

undefined

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde