7 ud af 10 boligejere lægger om til fast rente

Publiceret 29-01-2018
Nyhed

En analyse fra Finans Danmark viser, at boligejere, der omlægger deres lån, i høj grad vælger et fastforrentet lån, ofte på højst 2 pct.

Epinion har for Finans Danmark spurgt, hvad boligejerne omlægger deres lån til.

”7 ud af 10 boligejere har valgt fast rente, da de indenfor de sidste to år omlagde deres lån. Omkring en tredjedel havde et variabelt forrentet lån, inden de omlagde, mens ca. to tredjedele i forvejen havde et lån med fast rente. Hovedparten af de låntagere, der i forvejen havde et fastforrentet lån, er skiftet fra en kuponrente på 3, 3,5 eller 4 pct., mens enkelte låntagere har omlagt fra højere kuponrenter. Boligejerne ender typisk med et lån med en kuponrente på 2 pct. eller derunder,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark. 

Det billede bekræftes af nye tal fra Nationalbankens værdipapirstatistik, der viser, at obligationerne bag fastforrentede lån med en kuponrente på højst 2 pct. udgør 56 pct. af den samlede mængde af obligationer bag fastforrentede lån. Det svarer til en stigning på 24 pct. point over de seneste to år.

”Det er fornuftigt at boligejerne tager stilling til, at renterne før eller siden kommer til at stige. Boligejernes valg af lån med en fast rente sikrer dem en tryg nattesøvn, også selvom renterne skulle stige. For de boligejere, der har nedkonverteret fra et lån, hvor renten i forvejen var fast, vil der samtidig være mere plads i det daglige budget,” fortsætter Ane Arnth Jensen. 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde