6.841 lånetilbud til boligkøb i juli - hovedstaden fører an

Publiceret 10-08-2018
Nyhed

Den seneste måned har de danske realkreditinstitutter givet 20.891 lånetilbud, hvoraf 6.841 er givet til boligkøb. Interessen for lån til boligkøb er størst i hovedstaden, og udlånsvæksten er stabil. Det viser en opgørelse fra Finans Danmark.

“Der er meget aktivitet på boligmarkedet over det meste af landet, og derfor er mange interesseret i at få et lån til boligkøb. Især i og omkring København gives der mange lånetilbud,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør for Finans Danmark.

I juli blev 23 pct. af de samlede lånetilbud til boligkøb i Danmark givet i hovedstaden, selvom kun 14 pct. af landets boliger ligger her.

“Selvom det går fremad på boligmarkedet, er udlånsvæksten overordnet set stabil og ikke ekstraordinær høj. Den stabile udlånsvækst skal bl.a. ses i sammenhæng med, at danske familier generelt set afdrager meget på deres realkreditlån og sparer meget op,” siger Ane Arnth Jensen.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde