Udviklingen i lånetilbud peger på øget aktivitet på boligmarkedet

Publiceret 10-04-2017
Nyhed

I marts gav realkreditinstitutterne 18.466 lånetilbud til private og virksomheder. Det er flere end i februar måned og tyder på øget aktivitet på boligmarkedet. Det viser de seneste tal fra Realkreditrådet.

18.466 lånetilbud er 3.390 flere lånetilbud end i februar måned, og det ligger på niveau med gennemsnittet for de seneste måneder. Antallet af lånetilbud ligger dermed højere end for et år siden.

- Antallet af lånetilbud indikerer, at boligsalget har fået et nøk op i forhold til for et år siden. I perioder kan lånetilbudsaktiviteten være påvirket af konverteringsbølger, men det er ikke vores indtryk, at det er tilfældet hverken nu eller for et år siden. Derfor mener vi, at lånetilbudsaktiviteten er et udtryk for en lidt øget handelsaktivitet i årets første 3 måneder i forhold til de første 3 måneder af 2016, siger Peter Jayaswal, direktør for ejendomsfinansiering i Finans Danmark og uddyber:

- Vores nye boligudbudstal underbygger også billedet af øget handelsaktivitet på boligmarkedet. Der er i årets tre første måneder taget mere end 10 procent flere ejerboliger ned fra ejendomsmæglernes hylder end i samme periode sidste år.

Private og virksomheder kan indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis de ønsker at optage et nyt lån, omlægge deres eksisterende lån eller optage et tillægslån. Antallet af lånetilbud viser derfor interessen for lånoptagelse og omlægning.

 

Se mere her. 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde