Udlandet finansierer danske boligdrømme

Publiceret 27-10-2017
Nyhed

I dag finansierer udlandet over 20 pct. af det danske realkreditmarked.

Udlandet finansierer over hver femte realkreditkrone, og det samme gør danske forsikringsselskaber og pensionskasser.

”Både udlandets, forsikringsselskabers og pensionskassers andel af danske realkreditobligationer har været stigende de seneste fem år. Bankers og realkreditinstitutters andel er til gengæld lavere i dag end for fem år siden. Danske realkreditobligationer har i hele verden et ry for at være sikre og likvide. Det gør danske realkreditobligationer attraktive for investorerne,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

”Det danske realkreditsystem tilbyder en lang række forskellige låntyper. Det er fordelagtigt både for låntager og investor. Investor kan købe realkreditobligationer, som passer til lige netop deres investeringsprofil, og det sikrer et stabilt og likvidt marked. Samtidig giver det låntager flere finansieringsmuligheder,” siger Ane Arnth Jensen.

Figur: Ejerandel af danske realkreditobligationer fordelt på sektorer

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde