Stort fald i tvangsauktioner uden for byerne

Publiceret 11-04-2017
Nyhed

De seneste fire år er antallet af tvangsauktioner i land- og yderkommunerne skrumpet næsten i samme omfang som i byerne. Det viser en opgørelse af tvangsauktioner på tværs af kommuner fra Finans Danmark på baggrund af tal fra itvang.dk.

I de første tre måneder af 2017 var der 69 færre tvangsauktioner i yderkommunerne end i samme periode for fire år siden. Det svarer til et fald på 43 pct. Over samme periode er antallet af tvangsauktioner i bykommunerne skrumpet med 52 pct. og med 41 pct. i landkommunerne.

”Antallet af tvangsauktioner er over de seneste år skrumpet i hele landet, og ikke kun i bykommunerne. Det er et tegn på, at boligmarkedet i udkanten af Danmark er i bedring. Dertil kommer, at langtidsledigheden i yderkommunerne er faldet markant siden 2013 – og faktisk mere end i by- og mellemkommunerne,” siger Peter Jayaswal, direktør for ejendomsfinansiering i Finans Danmark og fortsætter:

”Der er dog stadig flest tvangsauktioner pr. boliger i kommunerne i udkanten af landet sammenlignet med de øvrige kommunetyper. I 2016 var der én tvangsauktion ud af 600 boliger i yderkommunerne. Til sammenligning var der én tvangsauktion ud af 2.400 boliger i bykommunerne. De flere tvangsauktioner sammenlignet med bykommunerne skyldes bl.a. en lavere aktivitet på boligmarkedet i yderområderne.”

Ifølge en analyse fra Boligøkonomisk Videncenter skyldes en tredjedel af tvangsauktionerne, at boligejerne er langtidsledige eller ramt af sygdom i en længere periode. 27 pct. skyldes andre former for indkomstnedgange hos boligejerne.

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde