Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Stort fald i tvangsauktioner uden for byerne

Publiceret 11-04-2017
Nyhed

De seneste fire år er antallet af tvangsauktioner i land- og yderkommunerne skrumpet næsten i samme omfang som i byerne. Det viser en opgørelse af tvangsauktioner på tværs af kommuner fra Finans Danmark på baggrund af tal fra itvang.dk.

I de første tre måneder af 2017 var der 69 færre tvangsauktioner i yderkommunerne end i samme periode for fire år siden. Det svarer til et fald på 43 pct. Over samme periode er antallet af tvangsauktioner i bykommunerne skrumpet med 52 pct. og med 41 pct. i landkommunerne.

”Antallet af tvangsauktioner er over de seneste år skrumpet i hele landet, og ikke kun i bykommunerne. Det er et tegn på, at boligmarkedet i udkanten af Danmark er i bedring. Dertil kommer, at langtidsledigheden i yderkommunerne er faldet markant siden 2013 – og faktisk mere end i by- og mellemkommunerne,” siger Peter Jayaswal, direktør for ejendomsfinansiering i Finans Danmark og fortsætter:

”Der er dog stadig flest tvangsauktioner pr. boliger i kommunerne i udkanten af landet sammenlignet med de øvrige kommunetyper. I 2016 var der én tvangsauktion ud af 600 boliger i yderkommunerne. Til sammenligning var der én tvangsauktion ud af 2.400 boliger i bykommunerne. De flere tvangsauktioner sammenlignet med bykommunerne skyldes bl.a. en lavere aktivitet på boligmarkedet i yderområderne.”

Ifølge en analyse fra Boligøkonomisk Videncenter skyldes en tredjedel af tvangsauktionerne, at boligejerne er langtidsledige eller ramt af sygdom i en længere periode. 27 pct. skyldes andre former for indkomstnedgange hos boligejerne.

 

Kontakt

Stine Luise Goll

Kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde