Større udlån til private udlejningsejendomme

Publiceret 31-07-2017
Nyhed

De private udlejningsejendomme fylder en større del af det danske realkreditlånemarked.

Det samlede realkreditudlån til private udlejningsejendomme er siden 2014 steget med 11 pct., og de private udlejningsejendomme er nu, efter ejerboliger og fritidshuse, den ejendomskategori med mest udlån hos realkreditinstitutterne. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Nationalbank.

 ”De danske realkreditlån er ikke kun attraktive for private boligejere. Investorer i boliger med udlejning som formål bruger også realkreditlån til at finansiere deres udlejningsejendom. Realkreditinstitutternes udlån til private udlejningsejendomme er nu 300 mia. kroner”, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

 De sidste tre år er beholdningen af fastforrentede lån til private udlejningsejendomme steget med 38 pct. og udgør nu knap en tredjedel af udlånet. Over samme periode er udlån med afdrag steget med 33 pct., og næsten halvdelen af de samlede udlån til private udlejningsejendomme er nu med afdrag.

 ”Tendensen i lånemarkedet for private udlejningsejendomme minder om den generelle udvikling på lånemarkedet for ejerboliger. Udlejerne fastlåser i højere grad renten for at sikre sig mod renteudviklingen i fremtiden. Desuden vælger udlejerne i højere grad lån med afdrag”, siger Ane Arnth Jensen. 

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde