Relevant at genbesøge politisk beslutning om banksamarbejde i EU

Publiceret 04-07-2017
Nyhed

Regeringen har i dag meddelt, at et nyt arbejde nu pågår i forhold til at vurdere, om Danmark skal træde ind i EU’s styrkede banksamarbejde, den såkaldte bankunion. Det er relevant igen se på fordele og ulemper, lyder det fra Finans Danmark.

Finans Danmark har tilbage i 2014 givet udtryk for, at en politisk beslutning om en evt. dansk deltagelse skulle afvente mere konkret viden i forhold til særligt tilsynsopgaver og tilsynsfunktion.

Det er en politisk beslutning hvorvidt Danmark skal deltage, men ikke mindst set i lyset af brexit er det fornuftigt at genbesøge fordele og ulemper set med danske øjne, siger adm. direktør for Finans Danmark, Ulrik Nødgaard.

- Vi er som finanssektor fortsat interesseret i, at Danmarks samlede interesser tjenes bedst muligt. Det gælder især i forhold til at sikre det særlige danske realkreditsystem. Derfor bakker vi op om, at der nu igen ses nærmere på konsekvenser af en eventuel dansk deltagelse i bankunionen. Vi bidrager gerne til at belyse emnet sammen med de danske myndigheder, således at der kan træffes en politisk beslutning på et oplyst grundlag, siger Ulrik Nødgaard. 

Se rapport fra 2014 om ”Overvejelser om deltagelse i bankunion”. 

Læs mere om banksamarbejdet på EU Oplysningens hjemmeside

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde