Private og virksomheder vælger fast rente

Publiceret 27-11-2017
Nyhed

Lån med fast rente er igen blevet et populært realkreditprodukt. Fastforrentede lån har erobret markedsandele siden 2013, og det seneste år er ikke nogen undtagelse.

”De seneste år har fastforrentede lån oplevet en stigende popularitet, og de udgør i dag 36,5 pct. Det er knap 2 pct. point mere end for et år siden. De lange renter ligger på et meget attraktivt niveau, og det får flere låntagere til at sikre sig mod fremtidige rentestigninger, ” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Det seneste år er andelen af fastforrentede lån steget inden for stort set alle ejendomskategorier. Fastforrentede lån til almene boliger er faldet lidt, men ellers ligger stigningen samlet set mellem 1,1-7,7 pct.

”Skift til fastforrentede lån er en generel tendens blandt både private og erhvervsdrivende. Det seneste år har fremgangen for fastforrentede lån til kontor og forretning samt private udlejningsejendomme faktisk været større end for ejerboliger. De lave renter på fastforrentede lån gør omkostningerne ved at skifte til fast rente lavere, og det gør det mere attraktivt at låse renten,” siger Ane Arnth Jensen.

Et realkreditlån med afdrag og en 30-årig rentebinding kan i øjeblikket optages til en kurs tæt på 100. Samtidig er kursen på et afdragsfrit realkreditlån den højeste siden september, hvor de nye obligationsserier med udløb i 2050 åbnede.

”Hvis man i den her tid står over for købet af drømmeboligen, og man gerne vil have den ro, der følger med fast rente, er der godt nyt. Kurserne på det fastforrentede 2 pct. lån har langsomt bevæget sig op i nærheden af 100,” siger Ane Arnth Jensen.


Figur: Ændring af andel af fastforrentede realkreditlån oktober 2016 til oktober 2017, pct.-point

Kilde: Nationalbanken

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde