Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Nyt samarbejde skal skabe forskningsmiljø i verdensklasse

Publiceret 23-08-2017
Nyhed

Et nyt samarbejde mellem den danske finansielle sektor og universitetsverden så i går dagens lys, da Danish Finance Institute (DFI) blev åbnet på Copenhagen Business School med deltagelse af blandt andre uddannelses- og forskningsminister Søren Pind

Initiativet er det første af sin art i Danmark og har til formål at skabe grundlag for et finansielt forskningsmiljø i verdensklasse. Det skal tiltrække de dygtigste udenlandske forskere i finansiering og udklække kandidater på højeste niveau til de danske virksomheder, både i og uden for den finansielle sektor.

Bag initiativet står Finans Danmark i samarbejde med forskere fra Copenhagen Business School, Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Københavns Universitet.

Det var uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, der stod for den officielle åbning. I sin tale for de mere end 100 fremmødte gæster fremhævede vigtigheden af et stærkt samarbejde mellem det private erhvervsliv og den akademiske verden:

”Jeg er glad og stolt over at bo i et land, hvor det private erhvervsliv i den grad tager sit samfundsansvar på sig. Der sker noget, når man tager ansvar på den måde. Der sker noget betydningsfuldt: Viden diffunderer mellem de to sektorer. Forskerne bliver opmærksomme på de problemstillinger, erhvervslivet står med – de lærer om, hvordan sektoren typisk løser dem. Og erhvervslivet får mulighed for at sparre med en fantastisk ressource af finansiel viden. Det styrker begge lejre”, sagde uddannelses- og forskningsministeren

Det er Finans Danmarks medlemmer, altså de danske banker og realkreditinstitutter, der finansierer DFI med knap 80 mio. kr. over der næste 10 år.

Adm. direktør i Finans Danmark Ulrik Nødgaard forklarede i sin tale ved åbningen, at et stærkt forskningsmiljø i sidste ende vil bidrage til en endnu stærkere dansk ffinanssektor.

”På mange måder er det med finansindustrien som med f.eks. medicinalindustrien. Vi er som sektor afhængige af et stærkt vidensmiljø. Hvor alle kan se, at den kobling er helt oplagt i medicinalindustrien, er det måske mindre anerkendt i den finansielle sektor, men der gælder de nøjagtig samme mekanismer. Både at der er rigtig god forskning, men også at der kommer rigtig dygtige nyuddannede folk ud fra bl.a. CBS,” sagde Ulrik Nødgaard.

Direktionen i DFI består af professor Søren Hvidkjær, leder af Institut for finansiering på CBS, og professor Tom Engsted, Institut for økonomi på Aarhus Universiet.

Derudover er der nedsat en bestyrelse med medlemmer valgt blandt stifterne. Det er dog et såkaldt Scientific Board, bestående af tre internationalt førende forskere i finansiering, der kommer til at tage stilling fordeling af scholarships fra Danish Finance Institute.

Læs mere om DFI her.

Kontakt

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde