Nyt realkreditlån til 2 pct. med fast rente på hylderne

Publiceret 28-08-2017
Nyhed

Der er nu åbnet for nye realkreditobligationsserier med udløb i 2050. De erstatter med udgangen af august de tidligere obligationer bag 30-årige fastforrentede lån. Boligejere får en rente på helt ned til 2 pct., når de optager realkreditlån i de nye serier, hvor salget af obligationer er skudt i gang.

”Boligejere kan nu vælge det populære fastforrentede lån til 2 pct., som findes på hylderne hos realkreditinstitutterne. Her løber de bagvedliggende obligationer til 2050. Der er også mulighed for afdragsfrihed. Det betyder, at danske boligejere fortsat kan få glæde af både en meget lav rente og sikkerhed mod stigende renter,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Obligationer med en rente på 2 pct. står lige nu til en lidt lavere kurs, end dem de afløser, hvilket er helt naturligt i forbindelse med opbygning af nye obligationsserier. Årgangsskiftet betyder for investor, at der er længere tid, til han får sine penge igen. Samtidig skal de nye obligationsserier bygges op, efterhånden som låntagerne optager lån, og der udstedes og sælges obligationer til finansieringen. Det betyder alt andet lige, at investorerne vil give en lidt dårligere pris for de nye obligationer, hvilket giver en lidt højere ydelse for låntagerne.”

Boligejere kan få råd og vejledning hos deres bank eller realkreditinstitut til at vælge det, der passer lige til  deres situation.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde