Nyt likviditetskrav kan ramme bankernes udlån

Publiceret 10-05-2017
Nyhed

Finanstilsynets forslag til nyt likviditetskrav for bankerne er udtryk for en betydelig stramning, som stiller danske banker ringere i forhold til de øvrige europæiske lande og er væksthæmmende for dansk økonomi. Det er et af hovedbudskaberne i det høringssvar, som Finans Danmarks i dag har sendt til Finanstilsynet.

”Efter Finans Danmarks opfattelse vil Finanstilsynets foreslåede stramning af kravene til bankernes likviditet forringe bankernes udlånsmuligheder i forhold til andre europæiske lande. Forslaget er dermed reelt udtryk for dansk overimplementering. Samtidig medfører forslaget øgede omkostningerne ved långivning, og det vil hæmme væksten i dansk økonomi”, siger Jakob Legård Jakobsen, økonomisk direktør i Finans Danmark og fortsætter:

”Forslaget er desuden helt unødvendigt, da myndighederne allerede i dag råder over en række muligheder, hvis de vurderer, at der er behov for at gribe ind i forhold til bankernes likviditetsstyring.”

Læs hele Finans Danmarks høringssvar her. 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde