Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Nyt likviditetskrav kan ramme bankernes udlån

Publiceret 10-05-2017
Nyhed

Finanstilsynets forslag til nyt likviditetskrav for bankerne er udtryk for en betydelig stramning, som stiller danske banker ringere i forhold til de øvrige europæiske lande og er væksthæmmende for dansk økonomi. Det er et af hovedbudskaberne i det høringssvar, som Finans Danmarks i dag har sendt til Finanstilsynet.

”Efter Finans Danmarks opfattelse vil Finanstilsynets foreslåede stramning af kravene til bankernes likviditet forringe bankernes udlånsmuligheder i forhold til andre europæiske lande. Forslaget er dermed reelt udtryk for dansk overimplementering. Samtidig medfører forslaget øgede omkostningerne ved långivning, og det vil hæmme væksten i dansk økonomi”, siger Jakob Legård Jakobsen, økonomisk direktør i Finans Danmark og fortsætter:

”Forslaget er desuden helt unødvendigt, da myndighederne allerede i dag råder over en række muligheder, hvis de vurderer, at der er behov for at gribe ind i forhold til bankernes likviditetsstyring.”

Læs hele Finans Danmarks høringssvar her. 

Kontakt

Stine Luise Goll

Kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde