Nye tal varsler fortsat stabil udlånsvækst

Publiceret 09-08-2017
Nyhed

I juli blev der givet 21.288 lånetilbud på realkreditlån til danske boligejere og virk-somheder. Antallet af lånetilbud har udviklet sig nogenlunde stabilt siden årsskiftet.

”Der ligger ofte lånetilbud forud for realkreditudlån, selvom det ikke nødvendigvis er alle tilbud, der fører til udlån. Derfor varsler den stabile udvikling i antallet lånetilbud en fortsat stabil udvikling i realkreditudlånet i de kommende måneder,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark og fortsætter:

”Efter finanskrisen er realkreditudlånet vokset støt og roligt, og det seneste år er udlånet steget med 1,7 pct. Fremgangen på boligmarkedet understøtter den stabile udvikling, men har ikke ført til ekstraordinær høj udlånsvækst,” forklarer Ane Arnth Jensen og afslutter:

”Op til den seneste finanskrise steg udlånet med knap 10 pct. i løbet af 2006, og antallet af lånetilbud var i gennemsnit godt 31.500 per måned. 

Private og virksomheder kan indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis de ønsker at optage et nyt lån, omlægge deres eksisterende lån eller optage et tillægslån. Antallet af lånetilbud viser derfor interessen for lånoptagelse og omlægning.

Gå til lånetilbud

Figur: Antal lånetilbud

Kilde: Finans Danmark

 

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde